Uredništvo | 25. 9. 2023, 12:39

Nove podrobnosti o iznakaženem truplu, ki so ga našli čez mejo: lahko bi šlo za ...

Twitter/@Krazy9Kat

Domnevni zločin, ki je pretresel Italijo, se je zgodil blizu slovenske meje. Zdaj je znanih več podrobnosti ...

Poročali smo že o šokantnem primeru, ki se je v nedeljo zgodil pri naših sosedih: ob hitri cesti pri Trstu v smeri proti Miljam so na ograji odkrili privezano truplo moškega z zakritimi očmi, zvezanimi nogami ter številnimi poškodbami in znaki mučenja.

Sprva se je ugibalo, da so moškega umorili in ga pustili ob cesti nekomu v svarilo ali opomin, celo, da gre za mafijski umor, a zdaj so znane nove podrobnosti, ki dopuščajo še drugo teorijo.

Je šlo za samomor?

Po poročanju N1 so namreč na truplu moškega, ki je bil star med 40 in 50 leti, odkrili tudi zapiske v dveh jezikih in izrezke iz časopisov, zaradi česar preiskovalci upoštevajo tudi možnost, da je šlo za samomor, četudi zaradi nepojasnjenih poškodb na telesu še vedno niso izključili niti teorije o umoru. 

Trenutno stavijo predvsem na pregled posnetkov varnostnih kamer ob cesti, kjer je bilo truplo najdeno, saj bi prav ti lahko odgovorili na vprašanje, kako se je truplo tam znašlo, ali ga je kdo odvrgel in če ga je, v katero smer se je nato odpeljal. Hitra cesta, ob kateri so našli truplo, sicer pelje tudi v smeri Slovenije.

Z gotovostjo preiskovalci za zdaj vedo le, da je bil moški, preden so ga našli, mrtev nekje med 36 in 48 urami. Šlo naj bi za iranskega državljana, ki je v Trstu pred smrtjo živel vsega nekaj mesecev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol