10. 5. 2022, 12:00

Umrl legendarni igralec, ki si ga bomo zaradi vloge v TEM filmu zapomnili za vedno

Profimedia

Novico je potrdila njegova družina, ki je v izjavi za javnost potrdila, da je imel zvezdnik levkemijo.

Ameriški karakterni igralec Jack Kehler, ki je najbolj znan po vlogi v filmu Veliki Lebowski (The Big Lebowski), je umrl po boju s težko boleznijo.

75-letni igralec je v svoji karieri igral v več kot 170 filmih in televizijskih serijah, a so si ga ljubitelji filma najbolj zapomnili ravno po vlogi v kultnem kriminalno-komičnem filmu iz leta 1998, ki sta ga režirala, producirala in zanj napisala scenarij Joel in Ethan Coen. V omenjenem filmu je Kehler igral plesočega stanodajalca glavnega filmskega lika, ki ga je upodobil Jeff Bridges.

Film, ki ne gre v pozabo

Spomnimo: v Velikem Lebowskem je glavni igralec Bridges nastopil kot Jeffrey »Model« Lebowski, losangeleški zabušant in navdušeni kegljač. V spletu okoliščin postane žrtev napada tolpe, namenjenega njegovemu bogatemu soimenjaku. Ko slednjemu ista tolpa ugrabi mlado ženo, najame Modela za predajo odkupnine. 

V filmu Veliki Lebowski je zaigral tudi John Goodman.

V filmu Veliki Lebowski je zaigral tudi John Goodman.

Profimedia

Po kultnem filmu je Kehler igral tudi v uspešnici Možje v črnem II, Austin Powers: Vohun, ki me je nategnil ter Hoja po moško: Zgodba o Deweyju Coxu. Manjše vloge je odigral tudi v številnih znanih serijah, kot so Oglaševalci, 24, Monk in Newyorška policija.

Pred smrtjo je sodeloval pri snemanju filma The Platinum Loop.  

Slovo od priljubljenega igralca

Po novici, da je Kehler umrl, so se ga spomnili tudi številni televizijski in filmski ustvarjalci. V svojih objavah na družbenih medijih se ga spominjajo mnogi: "R.I.P. Jack Kehler, odličen karakterni igralec, ki se je pojavil v filmih Veliki Lebowski, Peklenski val, Izgubljena cesta ...

Kehler se je rodil leta 1946 v Philadelphiji, v ameriški zvezni državi Pensilvanija. Svojo igralsko kariero je začel leta 1983, in sicer v vlogi bencinskega serviserja v filmu Strange Invaders (Čudni napadalci).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec