J. B. | 29. 9. 2022, 08:51

Umrl sloviti glasbenik, njegova pesem je bila velik hit tudi v Sloveniji

YouTube/Tommy Boy/posnetek zaslona

V 60. letu starosti je v Los Angelesu za vedno oči zaprl po vsem svetu priljubljeni ameriški raper, avtor ene najbolj predvajanih uspešnic vseh časov.

Iz Združenih držav Amerike prihaja tragična vest o smrti enega najbolj priljubljenih raperjev vseh časov. V 60. letu starosti je umrl Artis Leon Ivey Jr., ki je bil bolj poznan pod vzdevkom Coolio. Glasbenik iz Pennsylvanie je bil v Los Angelesu na obisku pri prijateljih. V nekem trenutku je odšel v kopalnico, od koder pa se dolgo ni vrnil. Ko so prijatelji vstopili v kopalnico, so ga našli ležati na tleh. Na kraj dogodka so prihiteli reševalci, ki pa so lahko zgolj potrdili smrt uspešnega glasbenika.

Profimedia

Coolio je zaslovel leta 1995, ko je izdal album z imenom Gangsta's Paradise. Zgolj v Združenih državah Amerike je prodal več kot dva milijona kopij, največji hit pa je bila pesem z istoimenskim naslovom Gangsta's Paradise.

Slednjo se marsikdo spomni tudi iz filmske uspešnice Nevarna srca (Dangerous Minds), v kateri je glavno vlogo odigrala zvezdnica Michelle Pfeiffer. Za pesem Gangsta's Paradise, ki je na platformi Spotify dosegla milijardo predvajanj, je Coolio prejel tudi nagrado grammy.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Vzrok smrti v tem trenutku še ni znan, toda mediji namigujejo, da je bil za Coolia, ki je posnel osem studijskih albumov, usoden zastoj srca. Policija je medtem že sporočila, da v stanovanju niso našli drog oziroma drugih prepovedanih substanc. Natančen vzrok smrti očeta kar šestih otrok bo znan po obdukciji in toksikoloških preiskavah.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ