Ni. Vu. | 23. 10. 2023, 09:25

Urgentna prošnja Izraelu: "Premislite o vaših dejanjih, Gaza trpi!" (Spet so padale bombe)

Profimedia

Za prebivalci Gaze je sila nemirna noč, izraelska vojska je izvedla številne zračne napade.

V nedeljo je Izrael izvedel številne letalske napade na Gazo, ki so trajali dolgo v noč, poroča BBC. Izrael je vsem prebivalcem severnega dela Gaze, vključno s tistimi v bolnišnicah, ukazal, naj zapustijo nemirno regijo, vendar je to "skoraj nemogoče uresničiti", je dejal tiskovni predstavnik svetovne zdravstvene organizacije Tarik Jašarević.

"Nemogoče je kar tako premakniti bolnike. Nekateri so nebogljeni, spet drugi priključeni na naprave. Govorimo tudi o novorojenčkih v inkubatorjih in na sploh ljudeh, ki se zelo težko premikajo," je za BBC povedal Jašarević in odločno dodal: "Pozivam Izrael, naj ponovno pretehta vse skupaj. Gaza trpi!"

Profimedia

Nočni napadi naj bi po za zdaj dosegljivih informacijah terjali številne smrtne žrtve, vsaj tako trdijo na ministrstvu za notranje zadeve v Gazi, ki ga obvladuje Hamas. Natančnega števila žrtev niso navedli, so pa poudarili, da so bile številne stavbe zadete brez predhodnega opozorila. Ministrstvo je delilo tudi serijo fotografij, ki razkrivajo razdejanje po napadih. Reševalne službe panično iščejo morebitne preživele.

Izraelske sile so v zadnjih 24 urah napadle 320 ciljev po vsej Gazi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol