30. 11. 2022, 17:13 | Vir: STA

Na ukrajinskem veleposlaništvu so prejeli pismo, ki ga je razneslo v roki uslužbenca

Profimedia/fotomontaža

Medtem ko policija dogodek preiskuje, je zaradi incidenta okrepljena varnost na vseh njihovih veleposlaništvih.

V eksploziji pisma bombe je bil na ukrajinskem veleposlaništvu v Madridu lažje poškodovan uslužbenec veleposlaništva, ki je držal pismo. Oblasti v Kijevu so zaradi incidenta okrepile varnost na vseh veleposlaništvih v tujini.

Tiskovni predstavnik ukrajinskega zunanjega ministrstva Oleg Nikolenko je na Twitterju sporočil, da je zunanji minister Dmitro Kuleba po eksploziji pisma bombe v Madridu odredil okrepitev varnostnih ukrepov na vseh ukrajinskih veleposlaništvih, španske oblasti pa je pozval k nujni preiskavi napada.

Minister Kuleba je tudi poudaril, da kdor koli stoji za eksplozijo, "ne bo mogel ustrahovati ukrajinskih diplomatov ali prekiniti njihovega vsakodnevnega dela za krepitev Ukrajine in preprečevanje ruske agresije".

Viri iz španske policije so povedali, da so policijo o eksploziji na veleposlaništvu obvestili okoli 13. ure po lokalnem času. Policija je odprla preiskavo, v kateri sodelujejo tudi forenziki. Okoli veleposlaništva, ki se nahaja v stanovanjski soseski na severu španske prestolnice, je policija vzpostavila varnostni kordon.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord