17. 10. 2023, 09:21 | Vir: STA

V Bruslju ustrelili domnevnega napadalca (njegovo zdravstveno stanje ni znano)

Profimedia

Policisti so streljali v moškega, ko so ga skušali aretirati. Niso pa pojasnili, ali so ga tudi ranili.

Belgijska ministrica za notranje zadeve Annelies Verlinden je potrdila, da je bil domnevni napadalec, ki je v ponedeljek v Bruslju ustrelil in ubil švedska državljana, danes nevtraliziran. Domnevno so ga ustrelili v prsni koš in nato odpeljali z reševalnim vozilom.

Policija je domnevnega napadalca v bruseljskem predelu Schaerbeeku ustrelila v prsni koš, nakar so ga odpeljali z reševalnim vozilom. Njegove identitete še niso potrdili. Je pa informacijo, da so domnevnega napadalca nevtralizirali, potrdila notranja ministrica. Belgijsko tožilstvo je potrdilo, da so policisti streljali v moškega, ko so ga skušali aretirati. Niso pa pojasnili, ali so ga tudi ranili.

V ponedeljek zvečer je oborožen moški stopil s skuterja na severu mestnega središča in na ulici streljal. Pri tem je ubil dva Šveda, po podatkih državnega tožilstva pa je tretja žrtev, taksist, zdaj zunaj smrtne nevarnosti.

Po poročanju belgijskih medijev naj bi žrtvi nosili dresa švedske nogometne reprezentance, ki se je v ponedeljek v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 merila z Belgijo. Tekmo so zaradi napada ob polčasu odpovedali, saj se švedski nogometaši niso želeli vrniti na igrišče.

Za belgijsko prestolnico so v ponedeljek zvečer razglasili najvišjo stopnjo pripravljenosti. Preiskavo je zaradi "potencialno terorističnega motiva" prevzelo zvezno državno tožilstvo. Nekateri mediji poročajo, da bi lahko imelo streljanje islamistično ozadje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol