30. 5. 2022, 17:42

V Dalmaciji grozljive poplave! Padlo je več kot sto litrov dežja na kvadratni meter

Tea Blažević/Twitter

V začetku tega tedna je dele Dalmacije zajelo silovito neurje. Gasilci so še zmeraj na delu, posledice vremenskih sprememb pa jim ne bo uspelo rešiti še tako hitro. 

Na hrvaški jadranski obali je zapadlo ogromno dežja, kar je na cestah povzročilo velik nered, prav tako pa so v stiskah tudi mnogi prebivalci. 

Največ dežja je zapadlo na širšem območju Kastala in Sinja, kjer naj bi po poročanju N1 zapadlo kar sto litrov dežja na kvadratni meter. 

Aktivirane so vse razpoložljive gasilske enote in društva, ki odstranjujejo posledice silovitega dežja. 

Klestila je tudi toča 

Kot je pojasnila in tudi na Twitterju objavila meteorologinja N1, Tea Blažević, so pod vodo tudi ceste na območju Trogirja. V nekaterih delih Dalmacije pa je klestila tudi toča. 

Pod vodo so tudi ceste na območju Trogirja, v nekaterih delih dalmatinskega zaledja je klestila toča. Preobilno deževje je močno obremenilo kanalizacijski sistem, zato so številne ceste poplavljene, je pojasnila meteorologinja N1 Tea Blažević. 

Hrvaški meteorologi pa napovedujejo, da nevihte še niso končane. Napovedujejo izrazitejše plohe, zaradi večjih količin padavin pa so možni porasti hudournikov. 

Poplavilo tudi trgovine in druge objekte 

Po Twitterju so zaokrožili tudi videoposnetki poplavljenih trgovin. Dež je zajel vhode in onemogočil ne le poslovanje, temveč tudi nakupe. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ