R.S. | 18. 8. 2022, 20:31 | Vir: STA

V hudem neurju umrla 2 otroka

Neurja so zahtevala življenja tudi v Franciji, od koder je fotografija.

Profimedia

Župan mesta je na Facebooku po neurju zapisal, da je tamkajšnjo širše območje "podobno bojišču".

Dva otroka, stara med pet in osem let, sta umrla med nevihto ob jezeru v Šentandražu na avstrijskem Koroškem. Še tri osebe so izgubile življenje v Spodnji Avstriji, ko je nanje padlo drevo.

Po nevihti, ki je podirala drevesa in odkrivala strehe, so bili na teren napoteni reševalci, v jezeru pa še vedno poteka iskalna akcija za morebitnimi pogrešanimi.

Profimedia

Po neurju je bila na jugu države hudo motena oskrba z električno energijo, zato so avstrijske železnice prekinile promet na avstrijskem Koroškem, Vzhodnem Tirolskem in avstrijskem Štajerskem.

Vzrok prekinitve je bil obsežen izpad napajanja, so sporočili z železnic. V vlakih so obtičali številni potniki, nadomestni prevoz pa je bil mogoč le v omejenem obsegu.

Veter je na prizadetih območjih presegel hitrost 100 kilometrov na uro. Najvišjo hitrost vetra so izmerili v Neumarktu na avstrijskem Štajerskem, kjer je veter v sunkih pihal s hitrostjo 139 kilometrov na uro.

Po navedbah meteorologov so se nevihte na prizadetem območju umirile, vendar še svarijo pred neurji, saj se nevihtni oblaki premikajo nad Dunaj, Spodnjo Avstrijo in Gradiščansko.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ