J. B. | 6. 4. 2023, 12:00

V Lidlu znižali ceno svinjskega mesa in povzročili pravo histerijo med nakupovalci, ki so skakali en čez drugega (VIDEO)

YouTube/Rešetka/posnetek zaslona

Kaj vse bi naredili, da bi prišli do izdelka v akciji? V trgovini znanega trgovca so bili priča zares neprijetnemu dogajanju ...

Vsi imamo radi popuste in znižane cene, kajne? Zadovoljstvo je popolno, ko v trgovini naletimo na izdelek, ki smo si ga močno želeli, na koncu pa ga dobimo s popustom. Toda, ali bi se vam zaradi nižjih cen ljubilo stati v vrsti? Drenjati pred prodajnimi policami? Celo prerivati z drugimi obiskovalci trgovine?

Verjamemo, da ne. Vendarle pa vsake toliko v javnost pridejo zgodbe, ki pričajo, da obstajajo tudi ljudje, ki so pripravljeni za znižane izdelke narediti skoraj vse.

Iz Srbije prihaja novica o vse prej kot prijetnem dogajanju v eni od poslovalnic tudi v Sloveniji priljubljene trgovske verige Lidl. V Leskovcu, mestu na jugu Srbije, so v sredo svojim obiskovalcem ponudili svinjsko pleče po znižani, akcijski ceni. Bržčas si niso mogli niti misliti, da se bo zgodilo to, kar se je.

Scene, ki nikomur ne morejo biti v ponos

Ljudje so trgovino "okupirali" že v jutranjih urah, nato pa pred hladilniki poskrbeli za scene, ki nikomur ne morejo biti v ponos. Obiskovalci Lidla so se drenjali, prerivali, odrivali, "komolčkali" in plezali po hladilnikih, nekateri so si v bitki za svoj kos mesa pomagali celo z dežniki.

"Žalostni prizori pričajo, kako 'dobro' živimo v naši državi," je zapisal obiskovalec, ki je dogajanje posnel in vse skupaj objavil na YouTubu. Medtem so se že oglasili iz sindikata Sloga in poudarili, da bi morali zaradi takšnih in podobnih prizorov, ki v Srbiji postajajo stalnica, odstopiti celotna vlada in predvsem premierka Ana Brnabić.

Jeza in obup

"Dogodek ni prav nič smešen ali zabaven, kot ga prikazujejo družbena omrežja, ampak resno opozorilo, da je naš narod pripravljen sprejeti obupne ukrepe za zagotovitev hrane po nižji ceni. Jeza in obup bosta povzročila še večje konflikte in nasilje v prihodnje," so prepričani v sindikatu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord