D. D. | 25. 5. 2023, 14:52

V naši bližini zaživel edini muzej z lutko žive legende, ki je obnorela tudi Slovence

Profimedia

V madžarski prestolnici so odprli muzej voščenih lutk Madame Tussauds, ki bo na ogled ponujal 51 voščenih lutk svetovnih zvezdnikov in zgodovinskih osebnosti. 

Gergely Karacsony, župan Budimpešte, je povedal, da je bil muzej darilo prestolnici ob njeni 150-letnici. Posebej za to priložnost so ustvarili 17 voščenih lutk, ki predstavljajo madžarske znane osebe, med njimi je tudi madžarska nogometna legenda Ferenc Puskas. 

Kot navaja madžarska tiskovna agencija MIT, je Madame Tussauds Budimpešta edini tovrstni muzej v srednji Evropi in hkrati edini muzej, kjer je na ogled lutka znanega pokojnega igralca Petra Falka, ki je upodobil legendarnega detektiva Columba. 

Obiskovalci budimpeškega muzeja bodo lahko videli tudi lutko Chucka Norrisa. Znan je kot ameriški igralec in mojster borilnih veščin, ki so ga za živo legendo naredile šale o njegovi superiornosti, nad katerimi so navdušeni tudi Slovenci.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi druge znane mednarodne osebnosti, med drugim nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, britansko kraljico Elizabeto II., papeža Frančiška in sovjetskega voditelja Mihaila Gorbačova

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madame Tussauds Budapest (@madametussaudsbudapest)

Na medijski predstavitvi novega muzeja je Chris Scurrah iz podjetja Merlin Atractions Operations Ltd, ki je lastnik franšize, poudaril, da je blagovna znamka Madame Tussauds del skupine Merlin Entertainments Group, ki upravlja zabaviščne parke. Madame Tussauds Budimpešta pa je prva franšiza, ki je bila edinstveno razvita in na novo postavljena z lokalnimi partnerji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.