R.S. | 18. 8. 2023, 07:56

V odročni vasici izginjajo domačinke: eno našli zvezano v gozdu, druga je še vedno pogrešana

Profimedia

"Ljudje se bojijo, tudi nas skrbi," so povedale oblasti. 

Prebivalci odročne vasice Tumare v Bosni in Hercegovini živijo v strahu. V gozdu so našli 50-letno domačinko, ki je bila zvezana in napol gola. 89-letno Jovanko Đurić, ki je izginila 30. julija, pa še vedno niso našli. Župan občine Lukavac Edin Delić je za N1 Sarajevo povedal, da poteka intenzivna preiskava. Preiskovalci nimajo nobenih sledi. Zaenkrat predvidevajo, da se je Jovanki zgodilo nekaj hudega ali pa je od doma odšla sama. Po določenem času bodo primer začeli obravnavati kot potencialni umor. 

Napadalec vstopil skozi okno

Najdba 50-letne domačinke v gozdu je povzročila veliko skrbi med prebivalci vasice. "Ljudje se bojijo, tudi nas skrbi. Sodelujemo tudi s sosednjo občino Petrovac. Vsi so razburjeni. Tu je zvezni minister, tožilstvo in policija pa sta povečala število ljudi, ki sodelujejo pri iskanju pogrešane," je še povedal Delić. 50-letna domačinka je potrebovala zdravniško oskrbo, preiskovalci pa do zdaj vedo le, da je napadalec vstopil skozi okno. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Najdba domačinke pa je pretresla tudi družino pogrešane Jovanke. Družina nima veliko upanja, da bodo Jovanko našli živo. "Kako naj se upre babica, ki nosi očala z dioptrijo, večjo od 10, ki sem jih našla na klubski mizici. Ostala je tudi njena palica, mobilnega telefona pa ni. Prepričana sem, da je mrtva, če bi bila živa, bi jo že kdo videl. Vsi njeni čevlji so še tam," je povedala hčerka pogrešane. Nekateri srbski mediji namigujejo, da se zločini v občini dogajajo na etnični osnovi. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol