30. 3. 2024, 16:43 | Vir: STA

V ruskih napadih na Ukrajino dve smrtni žrtvi: "Krasnogorivka ostaja eden najnevarnejših krajev v državi"

Profimedia

Na vzhodu Ukrajine poročajo o dveh smrtnih žrtvah ruskega obstreljevanja.

Ukrajinske oblasti v regiji Doneck na vzhodu države so sporočile, da sta v ruskem obstreljevanju ponoči in davi umrli dve starejši osebi v mestu Krasnogorivka, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem so pozvali civiliste, ki tam še vedno živijo, naj se umaknejo z območja.

"Krasnogorivka je bila ponoči in davi tarča sovražnikovega ognja. Ubita sta bila 70-letna ženska in 73-letni moški," je v objavi na družbenih omrežjih sporočil vodja ukrajinskih oblasti v regiji Doneck Vadim Filaškin.

Več kot polovica regije, v kateri neprestano potekajo spopadi med ruskimi in ukrajinskimi silami, je pod nadzorom ruske vojske. Krasnogorivka, ki leži približno 30 kilometrov zahodno od mesta Doneck, pa se nahaja neposredno na frontni črti.

Profimedia

Filaškin je zato pozval civilno prebivalstvo, ki še vedno ostaja v mestu, naj se od tam umakne. "Krasnogorivka je že desetletje prizorišče spopadov in ostaja eden najnevarnejših krajev v državi. Ne izpostavljajte se smrtni nevarnosti, umaknite se," jih je pozval.

Ukrajinske sile so v zadnjih mesecih poročale o težkih spopadih na vzhodni fronti, saj se soočajo s pomanjkanjem streliva, Rusija pa jih ob tem neusmiljeno napada iz zraka. Moč ruske vojske na tem območju šestkrat prekaša ukrajinsko, zaradi česar je slednja izgubila številne vojake in položaje, je v petek povedal nedavno imenovani vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol