R.S. | 31. 7. 2022, 13:09 | Vir: STA

V ruskih napadih umrl eden najbogatejših Ukrajincev

Twitter/Gerashchenko_en

74-letni Oleksij Vadaturski je bil lastnik velikega kmetijskega podjetja Nibulon, napada na mesto Mikolajiv pa ni preživel. 

Mesto Mikolajiv na jugu Ukrajine je bilo ponoči tarča silovitega ruskega obstreljevanja, verjetno najhujšega od začetka vojne februarja, so sporočile lokalne oblasti.

V napadih sta umrla dva civilista, in sicer eden najbogatejših ukrajinskih poslovnežev in njegova soproga, je sporočil guverner regije Vitalij Kim.

"Mikolajiv je bil tarča obsežnega obstreljevanja. Verjetno najmočnejšega doslej," je na Telegramu zapisal župan mesta Oleksander Sankevič in dodal, da je bilo ponoči dvakrat slišati močne eksplozije.

Po besedah guvernerja sta bila ubita Oleksij Vadaturski in njegova žena Raisa. 74-letni Vadaturski je bil lastnik velikega kmetijskega podjetja Nibulon in eden najbogatejših ljudi v Ukrajini.

V obstreljevanju so bili poškodovani tudi hotel, športni kompleks, dve šoli, bencinski servis ter hiše, poroča britanski BBC.

V zadnjih tednih je Mikolajiv, ki je največje urbano središče pod nadzorom ukrajinskih sil v bližini frontne črte v regiji Herson, kjer je ukrajinska vojska sprožila protiofenzivo, skoraj vsakodnevno tarča ruskih napadov. V petek je v napadu nedaleč od avtobusne postaje tam umrlo sedem ljudi.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel