13. 3. 2024, 09:31 | Vir: STA

V Ukrajini smrtne žrtve novih ruskih napadov

Profimedia

V raketnem napadu v mestu Krivi Rog so v torek zvečer umrli štirje ljudje, več kot 40 je bilo ranjenih.

Novi ruski napadi z raketami in droni so v torek in ponoči v Ukrajini terjali več žrtev. V raketnem napadu v mestu Krivi Rog so v torek zvečer umrli štirje ljudje, več kot 40 je bilo ranjenih. O smrtnih žrtvah nočnih napadov z brezpilotniki pa poročajo iz mesta Sumi na severu države in Mirnograda v Donecku.

Mesto Krivi Rog v osrednjem delu Ukrajine, ki je tudi rojstni kraj predsednika Volodimirja Zelenskega, je bilo v torek zvečer tarča raketnega napada, v katerem je bila zadeta večnadstropna stanovanjska stavba. Po zadnjih podatkih so bili ubiti štirje ljudje, najmanj 44 je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zelenski je v večernem nagovoru prizadetim izrekel sožalje in napovedal povračilne ukrepe. "V Kremlju se morajo naučiti, da njihov teror ne bo ostal nekaznovan," je dejal.

Twitter/Feher_Junior

Ponoči je bila nato v napadu drona poškodovana stanovanjska stavba v mestu Sumi na severu Ukrajine. En človek je umrl, osem je ranjenih. V petnadstropnem poslopju je škodo utrpelo 30 stanovanj, polovica je po navedbah lokalnih oblasti popolnoma uničena.

V mestu Mirnograd v delu regije Doneck, ki je pod ukrajinskim nadzorom, pa sta bila v ruskem obstreljevanju v stanovanjski hiši ubita dva človeka, še pet je bilo ranjenih, je prek Telegrama sporočil guverner Vadim Filaškin. Po njegovih besedah so bile v napadu uporabljene letalske bombe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol