STA/P.M. | 7. 4. 2023, 18:43

Iz Vatikana posredovali presenetljivo sporočilo: papeža nocoj ne bo

Profimedia

To se bo zgodilo prvič, odkar je bil leta 2013 imenovan za vodjo krščanskih vernikov. Zakaj takšna odločitev?

Papež Frančišek, ki je bil minuli teden zaradi bronhitisa tri dni v bolnišnici, zaradi mraza nocoj ne bo vodil križevega pota v rimskem Koloseju, so sporočili iz Vatikana.  Dodali so, da ga bo "zaradi hudega mraza v teh dneh spremljal iz svoje rezidence v Vatikanu" in da se bo v mislih pridružil molitvi tistih, ki se bodo skupaj s pripadniki rimske škofije zbrali v Koloseju.

Zadnje dni je italijansko prestolnico zajelo neobičajno hladno vreme za ta čas v letu, saj temperature zvečer ne presegajo 10 stopinj Celzija. Kljub temu pa se 86-letni papež popoldne v baziliki svetega Petra že udeležuje bogoslužja.

V nedeljo bo papež daroval velikonočno mašo na Trgu svetega Petra in nato podelil tradicionalni blagoslov mestu in svetu.

V nedeljo bo papež daroval velikonočno mašo na Trgu svetega Petra in nato podelil tradicionalni blagoslov mestu in svetu.

Profimedia

Papež, ki ima kronične zdravstvene težave in je zaradi bolečin v kolenih pogosto na invalidskem vozičku, je bil prejšnji teden v Rimu tri dni hospitaliziran. Potem ko je minulo soboto zapustil bolnišnico, se je udeležil več javnih dogodkov v Vatikanu, med drugim maše na cvetno nedeljo in tedenske splošne avdience v sredo.

Petkov sprevod v Vatikanu.

Petkov sprevod v Vatikanu.

Profimedia

V četrtek je v sklopu tradicionalnega obreda umil noge 12 mladim v rimskem prevzgojnem domu za mladoletnike in vse vernike spomnil na ponižnost.

Križev pot sicer od leta 1964 poteka v Koloseju, le med pandemijo covida-19 so ga ob zelo omejenem številu vernikov leta 2020 in 2021 priredili na Trgu svetega Petra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol