STA/M.P. | 12. 12. 2022, 12:05

Velika Britanija v ledenem primežu, kot ga ne pomnijo: vse stoji

Profimedia

Velik del Otoka je popolnoma ohromljen, na nekaterih letališčih so morali zaustaviti promet.

Sneg, led in megla so zajeli večji del Velike Britanije, zaradi česar je britanski meteorološki urad za London, Škotsko in jugozahodno Anglijo izdal rumeno vremensko opozorilo. Izredne vremenske razmere so povzročile kaos na cestah in železnicah, na letališču Stansted pa so bili ustavljeni vsi poleti. "Potnikom svetujemo, da pri svoji letalski družbi preverijo trenutno stanje svojih poletov," je dejal tiskovni predstavnik letališča.

Tudi na letališču Heathrow je bilo v nedeljo odpovedanih več kot 50 poletov, potem ko je zaradi megle kontrola zračnega prometa omejila število letal, ki so lahko pristala in vzletela.

Letališče Gatwick je zaradi sneženja začasno zaprlo eno od svojih vzletno-pristajalnih stez, a jo ponovno odprlo nekaj ur kasneje. Močno sneženje je v nedeljo povzročilo kaos tudi na cestah in železnicah. Zaradi več prometnih nesreč so oblasti voznike pozvale k previdnosti na avtocestah.

Najmanj štirje otroci so medtem med igranjem v parku padli v zamrznjeno jezero v bližini Birminghama, trije fantje, stari 8, 10 in 11 let, so v bolnišnici izgubili boj za življenje, eden je še v kritičnem stanju.

 "Vemo, da bo vreme v naslednjih dneh zelo mrzlo, zato odrasle in otroke prosimo, da se izogibajo odprtim vodam in da nikakor ne stopajo na led, ne glede na to, kako debel ali varen se vam zdi," je opozoril poveljnik gasilske in reševalne službe Richard Stanton.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord