STA/P.M. | 21. 7. 2023, 21:58

Hudo razdejanje tudi tam, kjer dopustuje veliko Slovencev: pogrešana oseba, uničen avtokamp in več poškodovanih

Zori Jakolin/Neurje.si/Facebook

Tudi iz Istre in Kvarnerja prihajajo prizori porušenih dreves, poplavljenih ulic in drugih katastrofalnih posledic današnjega neurja.

Dan po silovitem neurju, ki je predvsem v Zagrebu povzročilo obsežno razdejanje in vzelo štiri življenja, je Hrvaško danes dosegel nov nevihtni sistem. Ta je zaenkrat največ preglavic povzročil v Istri in na Kvarnerju.

Na Reki se je sesul pristaniški žerjav, ki se je prevrnil na zasidrano ladjo s kontejnerji. Nastala je velika materialna škoda, o ranjenih in mrtvih zaenkrat ne poročajo.

Močan veter, obilne padavine in toča

Med neurjem v avtokampu Sirena v Novigradu je bila medtem poškodovana ena oseba, še pet ljudi je po prihodu reševalcev prejelo oskrbo zaradi odrgnin in podobnih lažjih poškodb.

V teku je tudi iskalna akcija za pogrešano osebo z jadrnice pred Novigradom, so še sporočili iz civilne zaščite.

Takole je videti razdejanje po nevihti v kampu Pineta v Savudriji. Fotografije je posnela uporabnica strani Neurje.si, Zori Jakolin.

Vse se je zgodilo v samo pol ure

Kratkotrajne nevihte, med katerimi so zabeležili padec temperature z 31 na 19 stopinj Celzija, so med drugim prizadele tudi Umag, Pulj in Poreč ter Pazin, kjer je podrto drevo uničilo parkirano reševalno vozilo.

Nevihtna fronta je pozno popoldan povzročila nekaj preglavic tudi prebivalcem na vzhodu Hrvaške, od koder pa ne poročajo o večji škodi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol