R. K. | 17. 11. 2022, 14:50

VIDEO: Javnost šokiral posnetek dijakov, ki so se grobo znesli nad profesorico

twitter/krunskisvedok/posnetek zaslona

Srednješolci so maltretiranje učiteljice v živo predvajali na družbenih omrežjih, zaradi česar se je kmalu razširil po spletu.

Uporabnike družbenih omrežij je razburil posnetek, ki so ga posneli dijaki ene od srbskih srednjih šol, na njem pa je videti, kako maltretirajo svojo profesorico. Dogodek se je zgodil 9. novembra, proti trem vpletenim dijakom pa so že uvedli vzgojni in disciplinski postopek. Grozi jim celo izključitev iz šole.

Znašanje dijakov tretjega letnika tehniške šole v mestu Trstenik nad profesorico je šokiralo srbsko javnost. Na videoposnetku, ki so ga delili na spletu, je videti, kako se eden od njih sedeči profesorici približa izza hrbta in ji spodnese stol. Profesorica zaradi tega zgrmi po tleh. Na posnetku je slišati, da so se drugi dijaki ob tem smejali.

Posnetek so dijaki na enem od družbenih omrežij predvajali v živo, kmalu za tem pa se je razširil še na drugih spletnih platformah.

Dijaki prej niso veljali za problematične

Ravnatelj šole Milan Glidžić je povedal, da je profesorico, ki je bila žrtev nadlegovanja, obiskal na urgenci, kjer se je poučil o podrobnostih napada. Po njegovih besedah ni bila telesno poškodovana, a je zaradi dogodka na bolniškem dopustu. Za srbski N1 je pojasnil tudi, da dijaki, ki so to storili, prej niso veljali za posebno problematične

"Na tej šoli delam že 30 let in kaj takega se doslej še ni zgodilo," je med drugim povedal za omenjeni medij. 

Ob tem je dejal, da zaradi hujšega prekrška, ki jim ga očitajo, obstaja možnost, da jih bodo izključili iz šole. Razkril je še, da sta bila dva še mladoletna, tretji pa je že dopolnil polnoletnost. O izključitvi bo odločal učiteljski zbor, dogodek pa so pristojni na šoli prijavili tudi policiji in višjemu državnemu tožilstvu v Kruševcu, je Glidžić pojasnil za srbski N1.

Povedal je še, da so opravili razgovor z večino staršev, ki so bili ob novici zgroženi. Sami pa na šoli izvajajo vse ukrepe za boj proti nasilju. "Izobražuejmo učitelje in hodimo na seminarje," povzema omenjeni medij. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol