A. B. | 9. 7. 2022, 16:15

(VIDEO) Pretresljivi posnetki požara v Istri: "V določenem trenutku smo mislili, da ni izhoda. Tresli smo se. Reševali smo življenja."

BL Portal/posnetek zaslona/Youtube/posnetek zaslona/fotomontaža

V hrvaškem Pulju se je razplamtel močan požar, zaradi česar so sklicali tudi izredne razmere. Več ljudi so evakuirali, saj je ogenj zavzel nekaj stanovanjskih hiš, med drugim so zagorela tudi vozila. Pred ognjenimi zublji je bežala tudi hrvaška novinarka, ki je zaupala svojo zgodbo. 

Na območju naselja Valdebek v hrvaškem Pulju je okoli poldneva izbruhnil obsežen požar. Ogenj bi naj izbruhnil na transformatorski postaji, zaradi česar je večji del mesta ostal brez elektrike, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Novinarka priča dogajanju 

Doria Mohorović, novinarka medija Glas Istre, je skupaj s fotografom Dejanom Štifanićem spremljala resnost situacije. 

"S Stifom sva se tresla, ko sva videla, da gori na vseh straneh. Nato sva slišala gasilca, ki je rekel, da je ogenj vse okrog nas. V nekem trenutku sva tudi midva reševala življenja," je za Glas Istre povedala novinarka. 

Dodaja, da se je v določenem trenutku zazdelo, da se je ogenj umiril, nato pa se je zaslišalo pokanje in vse se je znova razplamtelo.

"Tam so bili domačini in novinarji. V nekem trenutku je izbruhnil požar in začel goreti z druge strani. Bežali smo proti avtu, ogenj se je približal mojemu vozilu. Začeli smo bežati, a nismo vedeli, kam. V tistem trenutku je zavladal splošni kaos," je pojasnila Doria.

Končno dobre novice iz Istre: požar je pod nadzorom!

Za Istrski glas je poveljnik gasilcev Dino Kozlevac pojasnil, da se razmere izboljšujejo in naj bi požar do večera pogasili. "Požar je pod nadzorom, pričakujemo, da bo kmalu lokaliziran," je povedač. 

Pri gašenju sodelujejo PGD Pula, vsi gasilci s področja Pulja ter PGD Rovinj, Labin in Pazin. Skupaj je okoli 70 gasilcev. Pomagali so tudi domačini in vsi ostali prisotni, ki so le lahko. 

BL Portal/posnetek zaslona

Sledilo bo dokončno gašenje, vendar naj bi požar lokalizirali. A tudi po tem bodo gasilci zaradi varovanja in možnosti pojava dodatnih požarov na terenu ostali še 48 ur.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord