R. K. | 6. 12. 2022, 14:25

VIDEO: Reševalci zbili peško, ki je ostala ukleščena pod vozilom (vse je posnela kamera)

Profimedia/Facebook/Prometne zgode i nezgode/fotomontaža

Po spletu je zaokrožil posnetek, na katerem je videti reševalno vozilo, ki pri brezglavi vožnji vzvratno trči v nič hudega slutečo žensko, ki je bila v tistem trenutku na cestišču.

Po spletu je zaokrožil šokanten posnetek prometne nesreče, v kateri je voznik reševalnega vozila med vzvratno vožnjo zbil peško, ki je stala sredi vozišča in bližajočega se vozila ni niti opazila. Ženska je v dogodku, ki se je zgodil na ulicah Beograda, na srečo utrpela le lažje poškodbe.

Reševalna ekipa je bila po poročanju srbskih medijev na nujni vožnji, ko je voznik med vzvratno vožnjo zbil žensko in tega očitno ni niti zaznal. Nesrečnica je v trčenju padla po tleh, vozilo pa je zapeljalo čeznjo. Celoten dogodek je posnela cestna kamera, iz posnetka pa je razvidno, da trčenja ni opazil niti nihče drug od članov reševalne ekipe.

Prva je povoženo žensko zagledala reševalka, ki je slučajno stopila za vozilo. O tem je obvestila preostale člane ekipe, ki pa vozila še nekaj časa niso premaknili naprej. Namesto tega sta šla še dva izmed njih pogledat, kaj se dogaja. Šele nato sta reševalec in reševalka žensko potegnila izpod vozila, tretji član ekipe pa je končno premaknil vozilo.

Uporabniki družbenih omrežij zgroženi nad posnetkom

"Sreča v nesreči je bila ta, da se je reševalno vozilo v tistem trenutku pred blokom ustavilo, drugače bi lahko žensko zdrobilo. Tako pa je nesrečnica utrpela le lažje poškodbe in bila prepeljana na pregled v bolnišnico," so zapisali na Videosvet.si.

Pod posnetkom so se na Facebooku zgrnili številni komentarji uporabnikov, ki so nad videnim večinoma zgroženi. Večina jih reševalni ekipi očita prepočasen odziv. Eden od komentatorjev pa je reševalce cinično opisal kot 'kakovosten kader': "Voznik ne ve, kaj je vzvratno ogledalo. Ko medicinska sestra oziroma zdravnica zagleda ponesrečenca, mu obrne hrbet in steče k vozniku."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol