N.Z. | 14. 12. 2023, 14:53

(VIDEO) Se Putin boji umetne inteligence? Oster odgovor ruskega predsednika na šalo o dvojniku

profimedia

Letna konferenca ruskega predsednika Vladimirja Putina ni minila brez trenutno najbolj aktualne tehnološke teme – umetne inteligence. Ob tej priložnosti je bil predvajan tudi video 'Putina', ki ga je ustvarila umetna inteligenca, kar pa ruskemu predsedniku ni bilo všeč.

Osemletna Irina je predsednika vprašala, ali naj se boji umetne inteligence (AI), saj so ji v šoli povedali, da bo umetna inteligenca nadomestila njo ter njene mamo, očeta, babico in dedka.

Video, ki je obkrožil svet

Spodaj si lahko ogledate video, v katerem državljan Sankt Peterburga v sliki (in obliki) popolnoma enakega Putina, ki ga je ustvarila umetna inteligenca, postavlja vprašanje pravemu ruskemu predsedniku.

Putinu videno ni bilo všeč

Putin je resno gledal ta videoposnetek, nato pa prav tako z resnim glasom dejal, da je sam sebi edini dvojnik, ki ga potrebuje.

"Lahko ste videti kot jaz in govorite z mojim glasom, a lahko samo ena oseba zares izgleda kot jaz in govori z mojim glasom, in ta oseba bom jaz."

Nato se je vrnil k vprašanju male Irine in ji z nasmehom na obrazu povedal, da njene babice ne more nihče nadomestiti.

"Ali naj se bojimo umetne inteligence ... razvoja umetne inteligence, tiste inteligence, ki začne čutiti in razlikovati vonjave, ki se razvija sama ... to je nemogoče preprečiti. To pomeni, da moramo narediti vse, da bomo na tem področju med vodilnimi. In kako se bo končalo, nihče ne ve," je dejal Putin.

Opozoril je še, da je mogoče govoriti o določenih omejitvah, samoomejitvah, in da se voditelji strinjajo, da ne gre ustvarjati razmer, ki bi vodile v nevarnost za človeštvo.

Povzeto po n1info.rs

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol