R.S. | 30. 12. 2022, 08:32

Umrla je legendarna modna oblikovalka

Profimedia

Pri 66 letih ji je princ Karl III. podelil naziv dame. Na slovesnost v Buckinghamski palači je prišla oranžno pobarvanih las, v črni obleki, okrašeni s številnimi značkami in z malimi rogovi na glavi.

Pri 81 letih je umrla priznana britanska modna oblikovalka Vivienne Westwood. Vzrok smrti še ni znan, žalostno novico pa je prek družbenih omrežij potrdil tudi njen mož Andreas Kronthaler. Zadnje trenutke je preživela v družbi najbližjih. "Nadaljeval bom z Vivienne v svojem srcu. Delala sva do konca in dala mi je veliko stvari, s katerimi moram nadaljevati. Hvala, draga," je zapisal Kronthaler.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Modna oblikovalka je pozornost javnosti pritegnila v sedemdesetih letih 20. stoletja. Znana je bila predvsem kot oblikovalka, zaslužna za podobo skupine Sex Pistols. Prav tako je bila znana po kampanjah, ki so izpostavljale pereča vprašanja, kot so podnebne spremembe in onesnaževanje. V svoji uspešni karieri je med drugim odprla butik na znameniti londonski ulici King's Road. Pri 66 letih ji je princ Karl III. podelil naziv dame. Na slovesnost v Buckinghamski palači je prišla oranžno pobarvanih las, v črni obleki, okrašeni s številnimi značkami in z malimi rogovi na glavi.

Po svetu je odprla verigo trgovin s svojimi oblačili, modnimi dodatki in parfumi. Svojega drugega moža Andreasa Kronthalerja je spoznala na Dunaju, kjer je poučevala modo. Poročila sta se leta 1993 in sta veljala za kreativni dvojec, poroča STA. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol