A. B. | 3. 8. 2022, 13:28

Vozniki zgroženi! Si predstavljate, da v svoj avtomobil namesto bencina natočite dizelsko gorivo?

Profimedia

Na bencinski črpalki Ina na Hrvaškem so vozniki več dni točili napačno gorivo. Po trenutnih podatkih naj bi bilo tovrstnih okoli petsto voznikov. 

Na bencinski črpalki Ina v Donji Dubravi v Medžimurju so vozniki po poročanju Siol.net več dni točili dizelsko gorivo namesto bencina. 

Po poročanju naj bi bilo v rezervoarju za gorivo eurosuper 95 pokvarjano dizelsko gorivo. 

O incidentu spregovoril avtomehanik 

Voznikov, ki naj bi nenamerno natočili napačno gorivo, naj bi bilo okoli petsto, nekateri izmed njih pa so se zatekli tudi k bližnjemu avtomehaniku Svenu Hunjaniju.

Profimedia

 
Slednji je za hrvaške medije pojasnil, da se je k njemu zateklo ducat voznikov. Kot je povedal, se je med 11. in 13. julijem k njemu pripeljalo veliko voznikov z istega območja, ki so imeli enake težave.

Vozniki so povedali, da je vozilo izgubilo moč in se čez čas popolnoma zaustavilo.

Profimedia

Sprva niso vedeli, v čem tiči težava, zato so opravili pregled najpogostejših okvar. Šele ko so iz rezervoarja črpali gorivo, so ugotovili, da je barva bencina zelena, kar sicer ni.

Kako ravnati ob tovrstni nezgodi? 

Po besedah bencinskega servisa lahko vozniki gorivo reklamirajo po uradni poti. Po podatkih Siol.net je bilo nekaj prijav že obravnavanih, a dokončno število oškodovanih še ni znano. 

Sporočili so tudi, da so strankam pripravljeni povrniti škodo na vozilih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord