A. B. | 13. 9. 2022, 13:01 | Vir: STA

Eno uro iz Ljubljane nastaja nov turistični kompleks (imamo fotografije, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih)

Spletna stran/Petram resort

Več stomilijonska naložba v hrvaški turizem bo postregla tudi z največjim bazenom v Evropi. Pogled, ki sega vse do slovenske obale, so si nekateri z nakupom že privoščili.

Prihodnje leto bo prehod v poletje zaznamovalo tudi odprtje razkošnega turističnega naselja Petram. V Savudriji naselje gradita družba MK Group in Aleksandar Group, s 110 milijoni evrov pa velja za največjo naložbo, ki so jo zgradili na Hrvaškem.

V naselju bodo hotel s 105-metrskim bazenom na strehi, luksuzne vile in stanovanja. Zanje se zanimajo tudi Slovenci.

Največji bazen na strehi v Evropi

Vsa gradbena dela naselja, ki se razprostira na skoraj devetih hektarjih površine, še dodatno na 83.000 kvadratnih metrih pa bo stal niz vil in stanovanj, so po navedbah pristojnih že v zaključni fazi. 

Spletna stran/Petram resort

Med drugim je luksuzna posebnost hotela Petram ta, da se bo na strehi razprostiral kar 105 metrov dolg t. i. "infinity pool" (v prevodu neskončen bazen), ki bo omogočal pogled vse do Pirana in Portoroža. 

Ta bo največji tovrstni bazen v Evropi in drugi največji na svetu.

Prodali so že 40 odstotkov vil in apartmajev

Ob hotelu gradijo 55 vil, nekatere tudi z zasebnimi bazeni in tri manjše objekte z 18 stanovanji ali apartmaji. Cena za kvadratni meter se giblje od 4000 do 6000 evrov.

Spletna stran/Petram resort

40 odstotkov navedenih je že prodanih. "Interes slovenskih kupcev je zelo velik, prav tako iz Hrvaške in Srbije. Pravzaprav je zaradi ugodne lokacije resorta - na vratih zahodne Evrope - veliko zanimanje kupcev iz celotne regije, iz Avstrije, Nemčije, Italije, Slovaške, pa tudi iz Ukrajine, Rusije ... Ne bojimo se konkurence drugih hotelov, saj je koncept, po katerem je zasnovan ta resort, edinstven na Hrvaškem," pojasnjuje Maja Bručić, arhitektka iz zagrebškega LAD1 Studia, ki je vodila projektiranje, navajajo na Primorskih novicah.

Interes potencialnih kupcev naj bi krepila tudi vključitev Hrvaške v schengensko območje. 

Spletna stran/Petram resort

Niz restavracij, kuhala bo tudi Ana Roš 

Ob čudovitem pogledu na morje se bodo lahko gosti okrepčali v restavraciji na vrhu hotela, kjer naj bi svoje kuharske veščine dokazala kuharska mojstrica Ana Roš

Naselje, ki ga po navedbah pristojnih gradijo po načelih trajnostne gradnje, se bo lahko pohvalilo tudi z igriščem za golf, ki bo segalo do obale, manjkala ne bo niti plaža. Resort bo skupaj lahko sprejel približno 1000 gostov.

Več fotografij najdete v fotogaleriji na začetku članka. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol