7. 5. 2022, 08:33 | Vir: STA

Vse več smrtnih žrtev v eksploziji na Kubi. Kaj se je zgodilo?

Profimedia

V hotelu, kjer je prišlo do tragedije, so bili med bivanjem v Havani nastanjeni tudi številni zvezdniki. Kdo vse je tam prespal?

Smrtni davek petkove eksplozije zaradi pokvarjene plinske napeljave v hotelu Saratoga v kubanski prestolnici Havani se je do petka zvečer povzpel na 22 ljudi. Več kot 50 oseb pa je bilo ranjenih.

Profimedia

Eksplozija tike pred uradnim odprtjem

Reševalci so prepričani, da je v ruševinah še nekaj živih ljudi in jih skušajo rešiti. Med mrtvimi je najmanj en otrok, natančnih podatkov o ranjenih in pogrešanih pa ni. Zgodovinski hotel s štirimi nadstropji uradno ni imel gostov, ker je bil sredi obnove, zato je število žrtev presenetljivo veliko. V hotelu so bili zaposleni, ki so se pripravljali na uradno odprtje, načrtovano za prihodnji torek.

Profimedia

Zaradi eksplozije se je zrušila kupola bližnje baptistične cerkve, uničenih pa je bilo tudi nekaj avtomobilov in avtobusov v bližini hotela, ki je znan po tem, da so v njem prenočevali slavni, kot so Madonna, Beyonce, Rihanna in Mick Jagger

Pred leti je denimo tam prenočeval nekdanji teniški zvedzdnik Boris Becker, ki je nato na Twitterju zapisal, da je s tritedensko razliko hotel obiskal tudi zvezdniški par Jay-Z in Beyonce. Becker je obujal tudi spomine na sobo 212, kot je zapisal, je bila zanj nekaj posebnega.

Predstavnik državnega podjetja Gaviota Roberto Calzadilla, ki je lastnik hotela, je razložil, da je do eksplozije prišlo, ko so polnili plinski rezervoar. Zagotovil je, da ni šlo za bombo ali napad, ampak za nesrečo. To je potem zatrdil tudi predsednik države Miguel Diaz Canel, ki je obiskal prizorišče nesreče.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.