N. V. | 26. 7. 2022, 11:39

Za pico v pekarni na Hvaru zaračunali 64 evrov

Profimedia

Da so cene na Hrvaškem zasoljene, so v preteklosti opozorili že številni, ki so svoj dopust preživljali pri naših južnih sosedih. A to pot so razburile predvsem cene pic v eni izmed pekarn na otoku Hvar.

V pekarni Jumbo na otoku Hvar pica margarita stane slabih 43 evrov, peperoni 53 evrov, hvarmix pa celo 64 evrov.

Visoke cene že od nekdaj

Lastnik pekarne je Tom Lekaj, brat lastnika pekarne Marjan Lekaj, pa je za hrvaški medij Slobodna Dalmacija pojasnil, da cene niso nove.

"Takšen je naš poslovni model. Cene svobodno oblikujemo mi. Meter stran od naše pekarne je še ena pekarna, kjer kos pice stane stane 30 kun (3,99 evra). 100 metrov stran je lokal, kjer cena pice znaša 15 kun (2 evra). Vsak človek ima prosto izbiro," je dejal.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

"Že od začetka so bile naše pice najdražje. Če je bila cena pice 30 kun, je bila pri nas cena dvojna," je povedal.

Sploh imajo stranke?

Čeprav pekarna dela 24 ur na dan, pa po besedah Lekaja največ pic prodajo v zgodnjih jutranjih urah, ko ljudje odhajajo na plažo in poznih popoldanskih, ko se dopustniki z nje vračajo.

Večina njihovih strank je tujcev, med njimi so tako stari kot mladi. 

Plače delavcev

Na to, kakšne so potem plače delavcev, ki v pekarni delajo, Lekaj ni želel neposredno odgovoriti. "Ne morem vam tega povedati. Lahko rečem le, da imajo dobre plače. Prav tako jim nudimo topel obrok in spanje v apartmaju nad pekarno. Skupno imamo tam nekje do 15 delavcev," je še razložil.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec