26. 6. 2022, 07:00

Imamo 5 preprostih nasvetov, kako se na dopust odpraviti popolnoma brezskrbno!

LifeClass Hotels & Spa

Poletje je v polnem zagonu in na plažah je vsak dan več odprtih senčnikov. Veliko je takih, ki o dopustu že sanjajo, vendar se načrtovanju še niso povsem posvetili. Čas je, da se tega lotite, pri tem pa sledite nekaj koristnim nasvetom. 

Vedno je lažje, če se na oddih odpravimo brezskrbni, s čimer si lahko pomagate na zelo enostaven način. Sledite spodnjim nasvetom in odkrijte kako lepo je, ko na dopustu ne rabite o ničemer razmišljati. 

Opredelite namen dopusta

Namen bo vašemu dopustu dal poudarek in pomen. Če si želite počitka in sprostitve, naj bo vaš namen, da najdete mir, tako notranji kot zunanji. Morda pa si želite, da bi dosegli povezanost in ljubezen. V tem primeru načrtujte dopust z bližnjimi prijatelji, partnerjem ali družino.

Če si boste na začetku načrtovanja zastavili namen, na dopustu ne boste razočarani. 

Poglobite se 

Ne glede na to, ali potujete v bližnji kraj ali v tujino, bo priložnosti za spoznavanje kulture in naravnih lepot veliko.

LifeClass Hotels & Spa

Načrtujte eno ali dve izkušnji, kjer se boste lahko poglobili in resnično začutili lepoto kraja. 

Ne načrtujte preveč  

Načrtovanje je dobro, vendar pazite, da ne pretiravate. Ljudje pogosto pretirano načrtujemo počitnice in hitro pozabimo, kaj je bistvo dopusta: sprostitev. 

Odklopite se od službe

Da se boste lahko popolnoma prepustili morate prekiniti svoje vsakodnevne navade. Pri tem predvsem mislimo na službene obveznosti. 

Na plaži se ne morate sprostiti, če odgovarjate na službeno e-pošto. Če je občutek krivde res premočan, si za odgovarjanje na najnujnejšo pošto določite omejen časovni interval. 

bobo

Bodite sebični, razvajajte se!

Vse leto nosite odgovornosti v službi, skrbite za prijatelje in družino. Kdo pa skrbi za vas?

Poskusite letošnje počitnice izkoristiti za to, da se popolnoma prepustite trenutku in odmislite vsakdanje tegobe.

Naročite si obilen zajtrk v sobo in cel dopoldan poležavajte v mehki postelji. Privoščite si blagodejno masažo in dovolite, da vas razvajajo.

LifeClass Hotels & Spa

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol