5. 5. 2023, 12:51 | Vir: STA

Začelo se je zaslišanje očeta 13-letnika, ki je v osnovni šoli ubil devet ljudi

Profimedia

V Srbiji poteka tridnevno žalovanje za žrtvami sredinega strelskega napada. V številnih organizacijah in institucijah se bodo žrtev spomnili z minuto molka, časniki pa bodo izšli s črnimi naslovnicami.

Na višjem javnem tožilstvu Beogradu se je dopoldne začelo zaslišanje očeta 13-letnika, ki je v sredo v svoji osnovni šoli ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil, poročajo srbski mediji. 48-letniku očitajo hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen od dveh do 12 let. Po zaslišanju bo znano, ali bo tožilstvo za očeta napadalca predlagalo pripor.

Z očetom je deček vadil streljanje

13-letnik, ki je streljal z očetovo pištolo, po veljavni zakonodaji zaradi starosti ni kazensko odgovoren. Za obe pištoli, tako tisto, s katero je najstnik streljal, kot tudi tisto, ki jo je imel v nahrbtniku, je imel njegov oče dovoljenje. Oče najstnika trdi, da sta bili tako kot preostalo orožje, ki ga ima, pištoli zaklenjeni v sefu pod šifro.

Profimedia

Kot je v sredo dejal srbski notranji minister Bratislav Gašić, je 13-letnik očitno poznal šifro, saj je imel dve pištoli in tri nabojnike s po 15 naboji. Po neuradnih informacijah je deček z očetom tudi vadil streljanje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol