R.S. | 12. 10. 2022, 16:31

Zakaj so slovenske paštete na Hrvaškem zaprte v plastične ovojnice z alarmom?

Facebook/Dinko Kobeščak

Ponavadi se v take ovojnice zapira alkohol in druge večje dragocenosti, tokrat pa so v njih zaprli tudi znan slovenski izdelek ...

Navajeni smo, da trgovci drage alkoholne pijače, nakit, britvice in mobilne telefone zaklenejo v plastične ovojnice z alarmom. Na Hrvaškem so šli še korak dlje - hrvaški trgovec Konzum v plastične ovojnice z alarmom zapira tudi slovenske paštete Argeta, poroča Slobodna dalmacija. 

"Vse to kaže, kako težko je nekaterim državljanom, predvsem upokojencem, ki danes komaj shajajo. Daleč smo prišli," je zapisal uporabnik, ki je fotografijo delil na Facebooku.

Paštete običajno stanejo od šest (0,79 evra) do 10 kun (1,32 evra), malo dražje so tunine paštete. Hrvaški trgovci se očitno na podlagi slabih izkušenj bojijo, da bi jim nepridipravi ukradili majhen izdelek, ki ga enostavno pospravijo v žep. 

Uporabniki družabnih omrežij so nad dejanjem hrvaške trgovine presenečeni. "Očitno gre za zlato pašteto," se glasi eden izmed komentarjev. "Žalostno, kaj so naredili," so zapisali pod fotografijo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol