K. Ž. | 28. 9. 2023, 14:28

Zaradi ljubice ga je policija kaznovala z 9800 evri (poglejte, zakaj)

Profimedia

Njegova nezvestoba ga je kar precej stala.

Dotična zgodba dokazuje, da bodo ljudje šli v skrajnosti, samo da bi pred partnerjem nekaj prikrili. Tako iz Avstralije prihaja izjemno bizarna novica o moškem, ki je uprizoril lastno ugrabitev, da bi lahko novo leto preživel z ljubico. A zdaj se mu je vse vrnilo, saj mora plačati vsak cent, ki ga je policija porabila za iskanje.

Paul Iera je stopil pred krajevno sodišče v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales. Sodnik mu je naročil, da mora vladi plačati 9800 evrov (16.218 avstralskih dolarjev), saj je policija zaradi njega sprožila obsežno iskalno operacijo, ki jim je vzela 200 ur dela.

Novo leto želel preživeti z ljubico

35-letni obrtnik se je z ljubico sestal 31. decembra, svoji ženi pa je dejal, da se bo sestal s finančnikom, poroča CNN. Ker je želel več časa preživeti z ljubico, je ženi poslal sporočilo, s katerim bi pridobil malo časa. A to se je končalo precej klavrno, saj je žena njegovo zahtevo po odkupnini vzela za izjemno resno.

"Hvala, ker si mi poslala Paula. Vračilo je pr****a, adijo. Zadržali ga bomo do jutra, dokler nam ne vrne kolesa in smo si bot," je pisalo v sporočilu.

Paulova zaskrbljena žena je malo pred polnočjo obvestila policijo, ki je takoj sprožila iskalno akcijo. Naslednje jutro je Paula laž končno dohitela, saj jima je z ljubico pot prestregla policija. A vseeno je Paul še naprej vztrajal, da ga je ugrabila skupina neznanih moških iz Srednjega vzhoda, ki ga je naposled spustila.

A zgodba se tukaj še ni končala. 12 dni pozneje so oblasti namreč Paula aretirale in tudi obtožile. Iera se je sicer izognil zaporni kazni, vendar je moral opraviti 350 ur družbeno koristnega dela, policiji pa je moral plačati odškodnino. Kljub njegovemu motivu za "zločin" pa ima Iera še vedno podporo svoje žene in družine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol