12. 6. 2022, 06:00 | Vir: STA

Zaradi podražitve solate priredili svoje dolgoletne recepte

Profimedia

Nekateri obiskovalci poslovalnic so zato močno nezadovoljni, vnela se je tudi duhovita razprava na družbenih omrežjih. 

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je v Avstraliji zaradi visokih cen solato v svojih jedeh zamenjala z mešanico zelja.

Lokalna cena zelene solate v Avstraliji v zadnjih mesecih dvignila za 300 odstotkov, zaradi česar so se v KFC odločili za spremembe svojih sicer uveljavljenih dolgoletnih receptov. Glava solate ledenka, ki je prej stala dva dolarja, zdaj v Sydneyju ali Melbournu stane skoraj osem dolarjev.

Kot so tudi pojasnili v podjetju, v Avstraliji beležijo pomanjkanje zelene solate, za kar so med drugim okrivili obsežne poplave na vzhodu države.

V burgerjih in zavitkih so, zaradi pomanjkanja solate, začeli uporabljati zelje.Že drugič letos jim je zmanjkalo ene izmed glavnih sestavin.

Vplivala je tudi ruska invazija na Ukrajino

Podražitve solate pa so po pojasnilih analitikov tudi posledica ruske invazije na Ukrajino, kar je povzročilo zvišanje cen dizelskega goriva in gnojil, posledično pa tudi zelenjave.

Stranke KFC so medtem svoje nezadovoljstvo nad spremenjenimi recepti številčno izrazile na družbenih omrežjih. Izbiro zelja so označili za čudno, med drugim pa so na Twitterju zapisali tudi, da je zamenjava solate za zelje v burgerju KFC "znamenje apokalipse".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord