R.S. | 22. 11. 2022, 12:12

Zarodka sta bila zamrznjena leta 1992, zdaj sta se rodila dvojčka

Twitter/hannah_hardie

"Nisva želela zarodkov, ki so bili zamrznjeni najdlje na svetu. Želela sva le tiste, ki so čakali najdlje," je povedal oče dvojčkov.

Philip in Rachel Ridgeway sta dobila dvojčka, ki sta se rodila iz zarodkov, zamrznjenih pred več kot 30 leti. Zgodilo se je v ZDA, starša pa sta izkušnjo opisala kot osupljivo. Ameriški Državni center za darovanje zarodkov (NEDC) ocenjuje, da gre za najdlje zamrznjene zarodke, iz katerih sta se rodila živa otroka.

Zamrznjena sta bila leta 1992

Lydia in Timothy Ridgeway sta bila zamrznjena že 22. aprila 1992. Rodila sta se 31. oktobra letos. Zarodka sta donirala 34-letna ženska in 50-letni moški. Oče otrok je bil ob nastanku zarodkov star pet let. 

Ko sta zakonca iskala darovalce, sta ameriški Državni center za darovanje zarodkov vprašala o kategoriji, imenovana "posebna obravnava", kar pomeni, da je bilo za te zarodke težko najti prejemnike, ne glede na razloge.

"Nisva želela zarodkov, ki so bili zamrznjeni najdlje na svetu. Želela sva le tiste, ki so čakali najdlje," je povedal oče dvojčkov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.