R. K. | 21. 12. 2022, 16:01

Zbogom, orožje: Zaradi 88-letnika z granato v zadnjični odprtini evakuirali bolnišnico

Profimedia/fotomontaža

Na prizorišču so osupli strokovnjaki za odstranjevanje bomb ugotovili, da je imel starejši občan v telesu eksplozivni predmet iz prve svetovne vojne.

Iz Francije prihaja novica o bizarnem dogodku v eni izmed tamkajšnjih bolnišnic, iz katere so morali delno evakuirati bolnike in osebje po tem, ko je v ustanovo prišel 88-letnik, ki je imel v zadnjični odprtini granato iz prve svetovne vojne. Eksploziv so mu iz rektuma uspešno odstranili.

Dogodek se je zgodil v bolnišnici Sainte Musse v mestu Toulon, kjer je po prihodu starejšega občana z nenavadno težavo zavladala panika brez primere

"Izredni dogodek se je zgodil med 21.00 in 23.30 v soboto zvečer in je zahteval posredovanje osebja za deaktiviranje bomb, evakuacijo odraslih in pediatričnih nujnih primerov ter preusmeritev prihajajočih nujnih primerov," so po poročanju portala Dnevnik.hr sporočili iz bolnišnice.

Profimedia

Granata je bila zbirateljski predmet

Strokovnjaki za odstranjevanje bomb so na prizorišču ugotovili, da je možnost, da bi granata eksplodirala, majhna. "Pomirili so nas s tem, da so nam povedali, da gre za zbirateljski predmet iz prve svetovne vojne, ki ga je uporabljala francoska vojska, in da je malo verjetno, da bi eksplodiral v človeku," so dejali tiskovni predstavniki bolnišnice. 

Ko so strokovnjaki za eksploziv zdravstveno osebje pomirili, da je nevarnost majhna, so osupli zdravniki začeli operacijo in poskušali predmet z dolžino skoraj 20 centimetrov in širok več kot 5 centimetrov, odstraniti iz nesrečnikovega telesa.

Nek zdravnik je ob tem povedal: "Jabolka, mango ali celo pena za britje. Vajeni smo, da najdemo nenavadne predmete vstavljene tam, kjer ne bi smeli biti. Ampak granata? Nikoli!"

Po podatkih, ki so jih razkrili v bolnišnici, je zdravstveno stanje 88-letnika po operaciji dobro. Pričakujejo, da bo popolnoma okreval, so zapisali pri Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol