Uredništvo | 20. 7. 2023, 09:47

Na žerjavu, ki ga je zrušila silovita nevihta, zrl smrti v oči (preživel je po neverjetnem spletu okoliščin)

Twitter/ViliBeros/Profimedia/fotomontaža

Med silovito nevihto se je žerjav zrušil na cesto, na njem pa se je v tistem času nahajal 36-letni delavec ...

V Sloveniji je bilo zaradi neurja včeraj pestro: kot smo poročali, so morali gasilci iz 432 gasilskih enot odstranjevati podrta drevesa, elektro in telekomunikacijske drogove, prekrivati odkrite strehe stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov, prečrpavati vodo iz poplavljenih prostorov in cestišč ter sodelovati pri evakuaciji občanov iz ogroženih območij.

Na območju Bleda je neurje terjalo tudi smrtno žrtev.

Nič bolje je ni odnesel Zagreb, kjer je vremenska huda ura terjala kar dve smrtni žrtvi, še ena oseba pa je umrla v Slavoniji. Število smrtnih žrtev na Hrvaškem bi bilo lahko še višje, če 36-letni zagrebški delavec, ki je bil v času, ko se je razdivjala strašna nevihta, na gradbenem žerjavu, ne bi imel neznanske sreče.

Profimedia (slika je simbolična)

Žerjav se je namreč zaradi vetra zrušil, a je delavec padel preživel. Kot poroča Index, ima poškodovano levo roko, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Oskrbeli so ga v zagrebški bolnici Sveti Duh, včeraj pa ga je obiskal tudi hrvaški zdravstveni minister Vili Beroš.

Kot poročajo hrvaški mediji, je moškemu življenje najverjetneje rešila žerjavna roka, ki se je zrušila prva, za njo pa kabina, v kateri se je nahajal delavec. Glede na to, da je žerjav padel na cesto, je velika sreča tudi to, da v tem času ni nihče hodil mimo, tako da razen omenjenega delavca v incidentu ni bilo poškodovanih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol