J. B. | 10. 2. 2023, 15:01

Zgodba, ob kateri poči srce: pod ruševinami dva dneva ležal ob mrtvi ženi, toda najhujši šok je šele sledil

Profimedia

Ena najbolj grozljivih tragedij v novejši zgodovini človeštva dobiva vse večje in večje razsežnosti.

Iz Turčije v dneh po uničujočem potresu, v katerem je umrlo več kot 22.000 ljudi, prihaja na stotine srce parajočih zgodb. Vsaka je po svoje žalostna, boleča, grozljiva.

Rane, ki se bodo zacelile, toda ...

Toda tragedija, ki je doletela Abdulalima Muainija ... Da človeku poči srce! Muaini je preživel potres. Dva dneva je ležal pod ruševinami, a preživel. Dva dneva je ob njem ležala mrtva žena Esra ... On je imel srečo. Njej je obrnila hrbet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reuters (@reuters)

V potresu je Muaini utrpel poškodbe nog in očesa. Toda to so rane, ki se bodo tako ali drugače zacelile. Njegova duša ne bo nikdar več takšna, kot je bil. V njej bo bolečina, ki ne bo izginila nikdar.

Ko je Muaini prišel k sebi, so ga, kot je poročal Reuters, soočili z najhujšim možnim šokom.

Ne samo da bo moral pokopati svojo ženo ... Ob njenem truplu sta ležali še trupli njegovih hčerk Mahsene in Besire. Ko se je boril za življenje, ni vedel, kakšna usoda ju je doletela. Toda tudi potres je bil tudi zanju usoden. Čez noč je ostal brez vsega. Povsem sam.

Pobegnil je pred vojno ujmo

Muaini je v Hatay prišel z željo po boljšem življenju. Iz rodne Sirije ga je pregnala vojna ujma in v Turčiji je dejansko našel, kar je iskal. Ljubezen, družino. Poročil se je s Turkinjo Esro, rodila sta se jima dve hčerki. Zdaj nima nikogar več.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol