8. 10. 2022, 14:23 | Vir: STA

Napadalci sabotirali nemške železnice, prizadetih na tisoče ljudi

Profimedia

Posledice zaradi prisilne ustavitve vlakov čutijo po vsej državi. Dogodek že preiskujejo varnostni organi.

Na severu Nemčije so danes zjutraj popolnoma obstali vlaki na dolgih progah. Iz nemških železnic so zjutraj navedli, da je vzrok "tehnična napaka na progi". Upravljavec nemških železnic Deutsche Bahn pa je pred kratkim sporočil, da je za velike težave v železniškem prometu na severu Nemčije kriva sabotaža.

"Sabotaža na kablih, ki so ključnega pomena za železniški promet, je povzročila, da smo morali zjutraj ustaviti vlake na severu za skoraj tri ure". Po navedbah Deutsche Bahn so preiskavo dogodka prevzele varnostne oblasti.

Zaradi sabotaže prizadetih na tisoče ljudi

Težavo so zatem uspešno odpravili, a težave v prometu se bodo verjetno čutile še cel dan, je sporočil predstavnik družbe Deutsche Bahn. Kot je povedal, je bil problem v sistemu digitalne radijske komunikacije med vlaki.

Profimedia

Prizadetih je bilo več tisoč ljudi. Na Spodnjem Saškem, kjer bodo v nedeljo deželne volitve, so obstali prav vsi vlaki, ne le medkrajevni in mednarodni. Podobno je bilo tudi v Schleswig-Holsteinu ter mestih Hamburg in Bremen.

Prizadeti so bili tudi drugi deli Nemčije. Obstali so medkrajevni vlaki, ki povezujejo Berlin in vzhod države, ter vlaki med Hannovrom in Severnim Porenjem-Vestfalijo, so še sporočili iz Deutsche Bahna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol