15. 2. 2024, 12:00 | Vir: STA

Znan politik šel na kolena: "Rekla je da"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Zaročila sta se na valentinovo. 

Avstralski ministrski predsednik Anthony Albanese je sporočil, da se je zaročil s partnerico Jodie Haydon, s katero je v zvezi štiri leta. Zaročenko je zaprosil na valentinovo v uradni rezidenci predsednika vlade v Canberri s prstanom, ki ga je oblikoval posebej zanjo, ona pa je privolila. Albanese je po poročanju britanskega BBC prvi avstralski voditelj, ki se je zaročil med opravljanjem funkcije.

Novico je delil na družbenih omrežjih s selfijem, ki ga je opremil s pripisom: "Rekla je da. Navdušena in vznemirjena sva, da lahko deliva to novico, in veseliva se, da bova preostanek življenja preživela skupaj. Zelo sva srečna, da sva se našla," je par pozneje zapisal v skupni izjavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anthony Albanese (@albomp)

Med tistimi, ki so paru čestitali, so kolegi iz parlamenta, novozelandski voditelj Christopher Luxon in televizijska kuharica Nigella Lawson.

60-letni Albanese in 45-letna Haydon sta se spoznala leta 2020 na poslovni večerji v Melbournu, združila pa ju je skupna ljubezen do ekipe South Sydney Rabbitohs, ki igra v avstralski ligi ragbija. Haydon se je z Albanesejem začela pogosteje pojavljati v javnosti med volilno kampanjo leta 2022, odkar je predsednik avstralske vlade, pa ga spremlja tudi na njegovih potovanjih v tujini.

Albanese je bil sicer 19 let poročen z nekdanjo podpredsednico vlade Novega Južnega Walesa Carmel Tebbutt, od katere se je ločil leta 2019. Z njo ima tudi 23-letnega sina Nathana.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord