R. K. | 9. 4. 2023, 13:53

Znane nove šokantne podrobnosti o krvavem napadu medveda: 26-letnik se je skušal braniti z vejo

Profimedia/Twitter/KtoUmarl/fotomontaža

Divjo žival, ki je zagrešila krvavi napad, bodo preiskovalci poskušali identificirati s pomočjo analize DNK.

Znane so nekatere podrobnosti glede odmevnega napada medveda na tekača v severni Italiji. 26-letnik, ki se ni vrnil s popoldanske rekreacije, preiskovalci pa so kasneje ugotovili, da ga je do smrti poškodoval medved, naj bi se pred zverjo skušal ubraniti z zlomljeno vejo.

Prizorišče napada izredno krvavo

Tragična smrt Andrea Papija je pretresla Italijo in svet. Medveda, ki zaenkrat še ni identificiran, naj bi v nadaljnji preiskavi skušali izslediti s pomočjo DNK, ki so ga našli na ranah žrtve. Umrli je po navedbah tujih medijev utrpel hude poškodbe na rokah, želodcu, glavi in grlu.

Profimedia

Prizorišče napada v italijanskih Dolomitih je videti izredno krvavo. Okrvavljene hlače in jopič žrtve naj bi našli približno 100 metrov vzdolž poti, do slepega ovinka, kjer je 26-letnik naletel na divjo žival, pa naj bi se raztezala krvava sled. Na prizorišču so našli tudi okrvavljeno zlomljeno vejo, za katero preiskovalci domnevajo, da jo je napadeni uporabil v poskusu obrambe, piše Daily Mail

Prvi napad s smrtno žrtvijo do zdaj

Incident se je zgodil le en mesec po tem, ko je v bližini prišlo do še enega podobnega dogodka, v katerem je medved poškodoval moškega, ki je nedaleč od iste vasi sprehajal psa. A napad se je tedaj končal brez smrtnih žrtev. V zadnjih 23 letih je bilo na območju, kjer trenutno živi okoli 100 medvedov, sedem podobnih napadov, a takšnega, ki bi se končal s smrtjo do zdaj še niso imeli.

26-letnik je bil razglašen za pogrešanega v sredo popoldne, po tem ko je njegovo dekle Alessia Gregori policijo obvestilo o njegovem izginotju. Policisti in gorski reševalci so se nemudoma lotili iskanja, a so njegovo truplo našli šele v četrtek zgodaj zjutraj, piše omenjeni medij. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord