R.S. | 3. 4. 2023, 14:23

Znane podrobnosti tragične smrti 17-letnega dijaka v Pragi: kaj se je v resnici zgodilo?

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Pred šolo so v spomin na pokojnika prižgali sveče in položili cvetje. Psihološko pomoč zdaj potrebuje še več dijakov, ki so se šokirani vrnili v Poreč. 

Hrvaški dijak je na maturantskem izletu v Pragi padel s petega nadstropja in umrl. Policija je ugotovila, da gre za nesrečo. Hrvaška veleposlanica Ljiljana Pancirov je dejala, da naj bi 17-letnik preskočil ograjo na balkonu ob gostinskem lokalu in skušal izvesti trik, vendar je med skokom padel. Obdukcija naj bi bila kmalu končana, vrnitev trupla na Hrvaško pa naj bi organizirali v torek. 

Profimedia

Dijakom in učencem so zagotovili psihološko pomoč, ki so je bili prvotno deležni učenci, ki so bili priča tragediji. Zdaj psihološko pomoč potrebuje še več dijakov, ki so se šokirani vrnili v Poreč. Pred šolo so v spomin na pokojnika prižgali sveče in položili cvetje. 

Suzana Hitrec, predsednica društva hrvaških srednješolskih ravnateljev, je dejala, da je takšne dogodke zelo težko preprečiti, vendar bo v prihodnosti zagotovo potrebno "na takšna potovanja pogledati drugače in jih morda celo ukiniti".  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol