M. P. | 16. 5. 2022, 17:01

Preplah v Beogradu: groženj z bombnim napadom je vse VEČ, znana tudi vsebina grozilnega pisma

Profimedia

Kot smo že pisali, je v skoraj stotih osnovnih šolah v Beogradu ter tudi v tamkajšnji poslovni stavbi in na letališču v Nišu prišlo do groženj z bombnim napadom. Grožnje se medtem širijo, na dan je prišla tudi vsebina grožnje, ki je bila poslana v obliki elektronskega sporočila.

Medtem je bila srbska policija obveščena tudi o vrsti drugih grozilnih sporočil o domnevnih bombah, tarča naj bi bila nakupovalna središča, živalski vrt, Brankov most, Most na Adi, Narodni muzej, nekatere restavracije ter tudi železniška postaja.

Beograjski Brankov most

Beograjski Brankov most

Profimedia

Elektronsko sporočilo z grožnjo so šole prejele v zgodnjih jutranjih urah pod naslovom Na območju šole je postavljena ogromna količina eksploziva. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za lažen preplah, saj policija ob preiskavi šol bomb ni našla.

"Sovražimo sami sebe, želimo prizadeti vse, ki se nam najdejo na poti"

"Čuden občutek umirjenosti, kot da bi čakali na normalen dan, enaka rutina kot vedno. Sovražimo sami sebe, a želimo prizadeti vsakogar, ki se nam znajde na poti. Občutek, da so vse okoli nas le sanje, nas ne zapusti. Ne vidimo razloga, da bi pisali kaj drugega."

V elektronskem sporočilu, ki je napisano v cirilici, je tudi napisano: "Na koncu lahko rečemo, da nismo prvi in ​​daleč od tega, da bi bili zadnji. Ubijali vas bodo z avtomobili, bombami, noži, vsem, kar vam pride pod roke. Smeti, kot smo mi, bodo uničile vse okoli sebe, ker je svet pokvarjen, v svoji notranjosti ste pokvarjeni vsi vi."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novi dan Srbija (@novidan_n1srbija)

Član predsedstva Stranke svobode in pravice Branko Miljuš je v oddaji Novi dan na srbski televiziji dejal: "Otroci ne gredo v šolo, včeraj pa smo imeli še obvestila o bombah v živalskem vrtu in na železniški postaji, pri čemer nobene od teh groženj ne morete zanemariti."

Ob tem je dodal, da ves cirkus, ki se dogaja v Beogradu, postaja nevzdržen, kar resno vpliva na vsakodnevno življenje državljanov. "To je terorizem po definiciji. Moti dnevno rutino, seje strah in ustvarja razmere, ki onemogočajo normalno življenje," je še dodal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord