R.S. | 18. 8. 2022, 14:34 | Vir: STA

Znašla se je pod plazom kritik: premierko na zabavi ujele kamere

Fotomontaža/Profimedia

Na zabavi je sicer pila alkohol, vendar je dejala, da ni jemala drog. Poudarila je, da ima pravico do preživljanja prostega časa na enak način, kot to počnejo njeni vrstniki. 

Finska premierka Sanna Marin je bila deležna številnih kritik po razkritju videoposnetka z zabave, na katerem je videti, kako pleše in se zabava, v ozadju pa je slišati ljudi, ki kričijo o kokainu. Marinova se je na kritike odzvala in branila svojo pravico do uživanja prostega časa.

Finska premierka se je skupaj z nekaterimi znanimi prijatelji zabavala v zasebni hiši, nato pa obiskala dva bara.

"To so zasebni posnetki, ki niso bili namenjeni objavi," je 36-letna Sanna Marin povedala za finski časopis Iltalehti in obenem izrazila razočaranje, da so posnetki pricurljali v javnost.

Hkrati je dodala, da nima ničesar za skrivati in da ni storila ničesar nezakonitega. Na zabavi je sicer pila alkohol, vendar je dejala, da ni jemala drog. Poudarila je, da ima pravico do preživljanja prostega časa na enak način, kot to počnejo njeni vrstniki, in finski televizijski postaji Yle povedala, da upa, da ljudje to lahko sprejmejo.

Divja političarka? 

Marinova je v preteklosti že vzbujala pozornost zaradi obiskovanja rock festivalov in zabav v nočnih klubih. Medtem ko so številni mladi na Finskem ponosni na "divjo plat" svoje premierke, je videoposnetek sprožil tudi kritike ljudi, ki menijo, da je njeno vedenje neprimerno.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ