R.S. | 19. 7. 2023, 15:58

Zračni vrtinec povzročil grozljivo razdejanje: drevesa so padala kot domine (VIDEO)

Twitter/aametsoc

Nekatera pobočja gozdov, ki jih je prizadel veter, so skoraj popolnoma uničena.

Torkovo neurje je naredilo veliko škode v Sloveniji, prizadelo pa je tudi severno območje Benečije. Tam je namreč pustošil zračni vrtinec. Razdejanje zračnega vrtinca so ujele kamere - drevesa je podiral kot hišice iz kart, poroča 24ur.com. Gozdovi v regijah Cadore, Comelico in Ampezzano so utrpeli ogromne škode. 

Padajoča drevesa so pod seboj pokopala tudi avtomobile in zgradbe. Posredovati so mogli tudi gorski reševalci. Predsednik Benečije Luca Zaia je bil nad nastalo situacijo izredno zaskrbljen: "Nekatera pobočja gozdov, ki jih je prizadel veter, so skoraj popolnoma uničena". V gorah so morali zaradi izrednih razmer reševati dva para romunskih turistov, ki sta obtičala v gorah. Poškodoval se je tudi gorski kolesar, ki je potreboval pomoč gorskih reševalcev. 

Neurje je povzročilo večjo gmotno škodo, na srečo pa ni bilo poškodovanih ljudi. Zaradi nevihte je bila odpovedana tudi prijateljska tekma med klubom Genoa in WSG Tirol. Če so termometri nedavno kazali okoli 26 stopinj, pa je neurja poskrbela, da se je v slabi uri temperatura znižala na 13 stopinj Celzija. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol