R.S. | 1. 10. 2023, 13:24 | Vir: STA

Zunanje ministrstvo opozarja Slovence: "Če ste v Ankari, bodite dodatno previdni"

Twitter/visegrad24/posnetek zaslona

V Ankari je danes odjeknila eksplozija, po navedbah turškega notranjega ministra Alija Yerlikaye gre za teroristični napad. 

V glavnem mestu Turčije se je zgodil teroristični napad. "Dva terorista sta se z vozilom zjutraj pojavila pred vhodom v notranje ministrstvo ter izvedla bombni napad," je na omrežju X zapisal minister Ali Yerlikaya in dodal, da sta bila ranjena dva policista. Močno eksplozijo je bilo slišati več kilometrov daleč. 

Na območju, kjer se je zgodil napad, je sedež turškega parlamenta, tam je tudi več ministrstev. Parlament naj bi prav danes začel zasedanje, na katerem naj bi potrdili vstop Švedske v Nato. V parlamentu naj bi danes spregovoril tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Zasedanje parlamenta naj bi kljub napadu potekalo. 

Po poročanju turških medijev je policija območje zaprla, tam je več reševalnih vozil. Policija v Ankari je nato sporočila, da izvajajo "nadzorovane eksplozije" sumljivih zavojev, da bi preprečili nov napad. Prebivalce so pozvali, naj ostanejo mirni.

Izogibajte se državnim institucijam

Če se trenutno nahajate v Ankari, bodite dodatno previdni. "V jutranjih urah je v središču Ankare, v bližini turškega notranjega ministrstva na območju Kizilay, odjeknila eksplozija. Državljanom, ki se nahajajo v turškem glavnem mestu, svetujemo dodatno previdnost, izogibanje državnim institucijam in upoštevanje navodil varnostnih organov," so zapisali na družbenih omrežjih slovenskega zunanjega ministrstva. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord