1. 4. 2022, 22:11

Svetovno prvenstvo: je žreb pred najtežjo preizkušnjo postavil Srbe?

Profimedia

Poglede predvsem moškega dela občinstva je na dogodku privabljala simpatična voditeljica. Le kdo je bila?

V Dohi je potekal žreb skupin za svetovno prvenstvo, ki bo novembra in decembra v Katarju. Pogledov gledalcev pa tokrat ni pritegnil le rezultat žreba, ki je določil razporeditev ekip po skupinah, temveč je veliko pozornosti, predvsem moškega dela občinstva, pritegnila tudi prelepa televizijska voditeljica Samantha Johnson, ki je vodila žrebanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha Johnson (@miss_samjohnson)

Samantha, sicer mednarodna športna novinarka in voditeljica za turški medij TRT World, je med gledalci je že vrsto let izredno priljubljena. Pri organizaciji Powerful Media so jo zaradi njenih medijskih dosežkov uvrstili celo med 20 najbolj vplivnih Britancev in Britank v starostni skupini do 40 let. Zaposlena je bila tudi pri Sky Sports News, BeIN Sports in Chelsea TV, kjer je intervjuvala številne slavne športnike.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samantha Johnson (@miss_samjohnson)

V žrebu je sodelovalo 29 izmed 32 reprezentanc, ki bodo na stopile na svetovnem prvenstvu. Sloveniji se na prvenstvo ni uspelo uvrstiti, bo pa v skupini F tekmovala sosednja Hrvaška, ki je dobila Belgijo, Kanado in Maroko. Hrvate čaka derbi z Belgijo, Srbi pa so dobili skoraj identične nasprotnike kot pred štirimi leti. Brazilijo, Švico in Kamerunom. Zanimiva bo tudi skupina E, kjer se bosta v prve velikem derbiju prvega dela tekmovanja pomerili Nemčija in Španija, ki ju v nadaljevanju čakajo tekme s Kostariko, Novo Zelandijo in Japonsko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord