11. 1. 2021, 08:23

Teden pred nami bo eden najbolj sončnih in hkrati najbolj mrzlih

Shutterstock

Vremenoslovec Janez Markošek z Agencije RS za okolje je povedal, da so pred nami jasni dnevi. "Ta teden bo sonca več kot ves december", je dejal v napovedi za RTV Slovenija. Hkrati z jasnim vremenom prihajajo tudi nizke temperature. V večini države se tudi čez dan živo srebro ne bo dvignilo nad 1 stopinjo Celzija. 

Najhladnejše je bilo danes zjutraj v Zgornjesavski dolini, kjer so namerili -10 stopinj Celzija, jutri pa se bodo temperature spustile še nižje.

Danes bo v severnih in zahodnih krajih delno jasno, drugod bo sprva še pretežno oblačno. Rahlo sneženje na jugu bo dopoldne ponehalo. Popoldne in zvečer se bo od severozahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo dopoldne še pihala zmerna do močna burja, nato bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 6 °C.

Ponoči se bo povsod razjasnilo, veter se bo polegel. Ponekod po nižinah bo nastalo nekaj megle. Jutranje temperature bodo do -10 do -5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -13, ob morju okoli 0 °C. Jutri bo sprva jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 6 °C.

Obeti
V sredo dopoldne se bo zjasnilo. V četrtek bo zjutraj spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi snežnimi plohami, nato se bo znova zjasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri.

Opozorilo
Danes dopoldne bodo najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini lahko še dosegali hitrost okoli 100 km/h.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord