8. 5. 2021, 09:56 | Vir: Cosmopolitan

Obožuješ McNuggets? Novo razkritje McDonald'sa te bo vrglo na rit (tega nismo pričakovali!)

Profimedia
Obožuješ McNuggets? Novo razkritje McDonald'sa te bo vrglo na rit (tega nismo pričakovali!) (foto: Profimedia)

Tega o piščančjih medaljončkih zagotovo nisi vedela - in nas je odkritje pustilo brez besed! 🤯

McDonald'sovi oboževalci so bili zares zmedeni, ko so izvedeli, da njihovi najljubši piščančji medaljoni niso oblikovani naključno. Obstajajo namreč samo v štirih oblikah. 

Naslednjič, ko si jih boš privoščila, si le vzemi trenutek, da jih najprej nekoliko preučiš, preden se predaš odličnemu okusu. 

Oblike, ki so na voljo in jih lahko najdeš v svoji porciji, so krogla, zvonec, kost (poimenovana tudi metuljček) in škorenj.

Po poročanju kanadskega McDonald'sa so te oblike izbrali zato, da ustvarijo "popolno ravnovesje med sposobnostjo pomakanja in zabavo". Podjetje je pojasnilo, da so njihovi piščančji medaljoni edinstveno oblikovani za otroke in otroke po srcu. 

Kako so Mcnuggetsi torej izdelani?

Video, ki ga je pripravil kanadski McDonald's, razkriva, da so si vse oblike podobne po velikosti, saj je s tem zagotovljen dosleden čas kuhanja, ki pripomore k varnosti hrane v njihovih restavracijah. 

Nuggetsi so najprej oblikovani - izrezani so z rezalnikom za piškote. V naslednjem koraku jih potopijo v dve plasti testa, nato pa jih pošljejo v cvrtnike, kjer jih le delno ocvrejo. 

Takšne delno pripravljene medaljone zamrznejo in zapakirajo, da jih odpošljejo v McDonald'sove restavracije, kjer jih pred serviranjem do konca ocvrejo. 

Po razkritju poteka priprave nuggetsov se je na družbenih omrežjih razvila vroča debata. Večina sodelujočih za štiri posebne oblike medaljonov ni vedela. Seveda so opazili, da so različnih oblik, niso pa se zavedali, da so oblikovani načrtno in da je vsaka oblika celo poimenovana! 

Zdaj, ko smo te šokirali z novo ugotovitvijo, pa hitro skoči po svoj zavitek McNuggetsov in nam sporoči, katera je tvoja najljubša oblika. Pa dober tek! :)