4. 9. 2020, 07:52 | Vir: STA

Telekom Slovenije zagnal postopke za prodajo TS Media

Shutterstock

Telekom Slovenije je začel s postopki za izvedbo procesa prodaje odvisne družbe TS Media, so po četrtkovi seji nadzornega sveta sporočili iz Telekoma Slovenije. Družba TS Media ima v lasti portal Siol, pa še portala Najdi.si in Bizi.si ter blagovne znamke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol in AdSolution.

Prav TS Media, ki jo Telekom Slovenija zdaj prodaja, je sprva izdajala tudi televizijo Planet TV, ki prehaja v roke Madžarom. 7. julija je Telekom Slovenije podpisal pogodbo o prodaji Planeta TV madžarski medijski družbi TV2 media. Kupnina za 100-odstotni lastniški delež znaša pet milijonov evrov.

Nadzorniki so v četrtek podali soglasje k sklenitvi pogodbe o prenosu pogodb z družbo TV2 Media. Na podlagi pogodbe bo, kot je to že bilo dogovorjeno v prodajni pogodbi, družba TV2 vse svoje pravice in obveznosti prenesla na svojo hčerinsko družbo TV2 Adria, ki bo kot prevzemnica vstopila v vse pravice in obveznosti družbe TV2.

Družba TV2 kot solidarni porok ostaja zavezana za pravočasno in popolno izpolnitev vseh obveznosti TV2 Adria do Telekoma Slovenije po sklenjeni prodajni pogodbi, so v četrtek prek spletne strani Ljubljanske borze še sporočili iz Telekoma Slovenije.

Televizijo Planet TV je sicer sprva izdajala TS Media, nato pa je Telekom kupil 49-odstotni delež podjetja Antenna TV SL, slovenske podružnice grške medijske multinacionalke Antenna Group, in v okviru posla je Antenna TV SL pod svoje okrilje dobila Planet TV.

Telekom je nato pridobil večinski delež: decembra 2016 je najprej TS Media z dokapitalizacijo Antenne TV SL delež povečala na 50,1 odstotka, nato pa je Telekom lastništvo prevzel od TS Medie in z dodatno dokapitalizacijo dosegel 66-odstotni delež. Decembra lani je Telekom postal edini lastnik in družbo preimenoval iz Antenna TV SL v Planet TV.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.