3. 6. 2020, 09:46

Telemach po uspešno prestanih izzivih epidemije pripravlja nekaj prav posebnega za vaše otroke

Telemach

Po uspešno prestanih izzivih, ki nam jih je predočila koronakriza, se je podjetje Telemach predstavilo s še boljšimi rezultati in vstop v novo obdobje napovedalo z zelo zanimivo novostjo za najmlajše, ki prihaja v sklopu njihove najnovejše različice sprejemnika EON.

Ko smo ljudje v sredini marca začeli živeti v novi realnosti epidemije, se je hitro pokazalo, da so telekomunikacijski operaterji med glavnimi stebri normalnega delovanja naše družbe in istočasno še kako pomemben del naše vsakdanjosti. Zato niti ni presenetilo, ko je Telemach na tiskovni konferenci razkril poskok prometa v vseh segmentih, tako na področju fiksnega interneta kot tudi mobilnih storitev. Kar je presenetilo, pa so bile dejanske številke.

V času splošne karantene pričakovan poskok uporabe vseh telekomunikacijskih storitev

Uporaba interneta se je v času epidemije med 8. in 18. uro v povprečju zvišala za kar 200 odstotkov, zanimivo pa je tudi, da se je dolžina glasovnih klicev v prvih tednih karantene podaljšala za zajetnih 70 odstotkov. Običajnih dnevnih vrhuncev uporabe interneta ni bilo več, uporaba je bila praktično čez cel dan na konstantno visokih obratih, veliko so k temu pripomogli tudi pretočni (streaming) ogledi vsebin.

Telemach je k izzivom epidemije in posledične vsesplošne karantene pristopil hitro in učinkovito. Poskrbeli so za maksimalno varnost zaposlenih in uporabnikov, istočasno pa vseeno uspešno nadaljevali z vsemi vzdrževalnimi, razvojnimi in rednimi deli. Zavedali so se, kako pomembna je kakovostna storitev v času, ko se ljudje več kot kadarkoli prej zanašajo na svoje tehnične naprave in delujoč internet.

V času koronakrize tako ni počival niti razvoj obstoječih storitev. Zdaj, ko se zadeve spet vračajo v stare tirnice, je tu že novi EON, še bolj prilagojen uporabnikom in z možnostjo, da si vsak družinski član ustvari svoj profil, ki bo potem vselej krojen po njenih ali njegovih preferencah, željah in vsebinskih okusih.

Telemach
EON Kids z ločenimi vsebinami za otroke

In če EON omogoča personalizacijske profile za vsakega družinskega člana posebej, potem pomeni, da si nekaj prav posebnega zaslužijo predvsem – otroci. Tako ima nova EON izkušnja vključen otroški kotiček z imenom EON Kids, kjer so zbrane vse stoodstotno otroške vsebine na zahtevo (Hopster, Nick+, Minimax z Govorečim Tomom, kmalu pa tudi Disney), ustrezno ločene od ostalih vsebin, odete pa seveda v primerno igriv in živopisen uporabniški vmesnik.

Da pa bo interakcija otrok z njihovim otroškim kotičkom na EONu še bolj pristna, bo do konca leta na voljo tudi prav poseben daljinski upravljalnik za otroke. Starši boste tako lahko mirno skrili svoj glavni daljinski upravljalnik, da otrok ne bo med pritiskanjem po nesreči popolnoma zamešal vaše nastavitve, saj bodo najmlajši člani družine imeli svoj, primerno zasnovan in lično obarvan daljinski upravljalnik, s katerim bodo lahko brezskrbno brskali po svojih vsebinah in nadzorovali tisto, kar gledajo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.