10. 9. 2023, 08:24 | Vir: STA

V Sloveniji bo zrasel nov hotel: od 25 do 30 milijonov za 4 zvezdice in 145 sob (poglejte, kje bo stal)

Profimedia

Hotel bo družinam prijazen, temu primerna bo tudi spremljevalna ponudba.

Terme Olimia bodo v Podčetrtku zgradile nov hotel. Izbran je že arhitekturni biro, računajo pa, da bodo gradnjo po izboru izvajalca lahko začeli prihodnjo pomlad. Prokurist term Vasja Čretnik je naložbo za STA ocenil na 25 do 30 milijonov evrov.

Kot je dejal, bodo hotel zgradili s kombinacijo lastnih in bančnih virov. Na vprašanje, kdaj naj bi v njem sprejeli prve goste, pa je odgovoril, da je vse odvisno od razmer na trgu, kar se tiče razpoložljivosti gradbenih podjetij, kjer trenutno vlada precejšnje pomanjkanje in neupravičeno visoke cene. Želijo si, da bi v poletje 2025 vstopili že z novim hotelom.

Po Čretnikovih besedah bo to družinski hotel s štirimi zvezdicami superior. Imel bo okoli 145 sob in glede na to, da bodo te zasnovane za sprejem družin z otroki, bo skupno lahko sprejel okrog 290 odraslih in še enkrat toliko otrok. Poleg sob bo družinam prilagojena tudi kulinarika, predvsem pa animacijske vsebine z večjim številom igralnic ter prostorov za zabavo in ustvarjalne delavnice za otroke.

Tudi nov bazenski kompleks

"Tako se bo hotel navezoval na programe, ki jih z vsemi vodnimi programi že sedaj nudi Termalija Family Fun, do katerega bo tudi speljana topla veza z direktnim vstopom na bazene. Zgrajen bo na območju nad ribniki pod gozdom med ApartHotelom Rosa in Vasjo Lipa," je še povedal Čretnik.

Profimedia

Pred letošnjim poletjem so sicer Terme Olimia odprle nov tobogan v Termalnem parku Aqualuna in veliki tobogan v Termah Tuhelj, prav tako so v obeh podjetjih zaključili naložbo v sončne elektrarne, medtem ko v Tuhlju gradijo tudi kotlovnico na lesno biomasao.

Poleg tega so objavili razpis za izgradnjo novega bazenskega kompleksa ob hotelu Breza, ki naj bi ga začeli graditi še letos. Načrtujejo, da bi ga odprli pred poletjem 2024. Ocenjena vrednost celotne naložbe pa bo znašala tri do štiri milijone evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol