19. 3. 2022, 20:38 | Vir: STA

Tik za svetovnim rekorderjem so se zvrstili kar TRIJE SLOVENSKI ORLI

Zmagovalec Stefan Kraft.

Profimedia

Avstrijec Stefan Kraft je v Oberstdorfu slavil tesno zmago v svetovnem pokalu. Na katera mesta so skočili naši skakalci?

Tik za svetovnim rekorderjem so se zvrstili trije Slovenci. Žiga Jelar je na drugem mestu za zmago zaostal zgolj za 1,7 točke, svetovni podprvak iz Vikersunda Timi Zajc je bil tretji, Anže Lanišek pa četrti.

Na svojem Facebook profilu je nepopisno veselje s svojimi podporniki delil "najdaljši" Žiga Jelar, ki je dobesedno ostal brez besed.

Kako so se izkazali ostali Slovenci?

Na predzadnjem prizorišču sezone so dobro leteli tudi preostali slovenski skakalci, v najboljši deseterici je polete končal še Peter Prevc, ki je bil osmi. Cene Prevc je zasedel 24. mesto, Domen Prevc 27., Lovro Kos pa je v finalu po ponesrečenem poletu zdrsnil na 28. mesto.

Planica je tik pred vrati!

V nedeljo bo v Oberstdorfu prav tako ob 16. uri še ena posamična tekma. Nato pa se bodo skakalci preselili le še na tradicionalni finale sezone v Planici. V dolini pod Poncami bodo na letalnici bratov Gorišek na sporedu zadnje tri tekme sezone; dve posamični in moštvena.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ